Om oss

Om oss

En helhetsleverantör

Med över 40 års erfarenhet kan vi ge dig den bästa tekniska, flexibla och mest kostnadseffektiva lösningen när det gäller pooler/bassänger för offentlig miljö, för wellness, rekreations- och spabad samt rehabiliteringsbad.

Rostfritt stål

Om rostfritt stål

Fördelar med vårt material.

Rostfritt spricker inte!

Rostfritt stål förblir helt opåverkat av vatten, klor och korrosion i decennier. Till skillnad från betong är det elastiskt och tål markrörelser utan att spricka. Man behöver aldrig ersätta kakel som lossnat och fallit till botten. Det suger inte heller åt sig fukt och rengöringen blir lättare med släta ytor. Stål skapar en fräsch och hygienisk miljö, för att inte tala om känslan av estetik och skönhet.

Rostfritt läcker inte

Därför kan man tryggt renovera en läckande pool som man ofta försökt renovera med andra metoder. Man kan också projektera en stålpool i takvåningen på ett hotell. Eller var som helst där läckage skulle innebära stora skador och avbräck i driften. Vatten tränger förr eller senare genom betong och keramiska material och har gjort så i alla tider. Men en noggrant konstruerad och installerad stålpool är 100 % tät. -Länge!

Rostfritt väger mindre

En normalstor swimmingpool i stål väger cirka tio ton – utan vatten. I betong blir vikten för samma bassäng avsevärt tyngre! Det är en avgörande skillnad för konstruktionen som ska omge poolen. Friheten ökar och fantasin kan få avgöra mer både vad gäller utseende och placering. Stålpooler är smidigare och går snabbare att installera – i stort sett överallt. Snabbare installationstid = kortare bygg- eller renoveringstid.

Du kan skapa mer

Stål är lätt att forma. Eftersom prefabricerade element svetsas samman finns inga omöjliga eller materialmässigt olämpliga former, bara inspirerande möjligheter. Till vår design/supportavdelning kan du alltid skicka en skiss på ditt projekt, så återkommer vi med förslag på en smart, effektiv och hållbar lösning i CAD-format både i 2D och 3D.

Historia

Vi har funnits länge

 • Grundat 1969
 • Första rostfria poolen 1980
 • Över 300 installerade pooler
 • Ingår i Nitator Stainless Steel Group
 • En av Sveriges största verkstäder för rostfri tillverkning
 • Egen utvecklingsavdelning

Invarmex fabrik

 • Egen utvecklingsavdelning
 • 7000 m2 certifierad verkstad
 • EN-287 licenssvetsare
 • Montering & provning
 • 130 MSEK omsättning
Publika badhus

Nitator Stainless Steel AB

Egen tillverkning

Sedan 2014 ingår Invarmex i Nitator Stainless-gruppen som är ett tillverknings- och försäljningsföretag specialiserat på att leverera specialanpassade rostfria stållösningar för varje kunds unika behov och specifikation. Nitator Stainless Steel AB, är en av Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria material och det är denna fabrik som producerar och monterar våra bassänger.

Om Nitator