Om oss

Om oss

Nordens ledande stålpoolsleverantör!

Vi är specialiserade på tillverkning av rostfria pooler och bassänger. Som helhetsleverantör arbetar vi från idé till konstruktion i 3D, sedan tillverkning och slutligen montering. Med över 40 års erfarenhet ger vi dig den bästa tekniska, flexibla och mest kostnadseffektiva lösningen för offentlig miljö-, rehabilitering-, wellness-, rekreations- och spabad.
Invarmex har sedan 1969 tillverkat utrustning för simbassänger och sedan 1980 fokuserat helt på rostfria stålbassänger. Genom åren har vi tillverkat och installerat drygt 300 rostfria stål- och glasbassänger över hela världen. Till detta lägger vi ett otal unika tillbehör i rostfritt stål som har producerats under samma period. Sedan 2014 ingår Invarmex i Nitator Stainless-gruppen som är ett tillverknings- och försäljningsföretag specialiserat på att leverera specialanpassade rostfria stållösningar för varje kunds unika behov och specifikation.  Vi är idag sammanlagt fem konstruktörer som alla arbetar i 3D. På montaget finns tre fulla team med upp till nio montörer/svetsare. Tillsammans med vår fabrik, Nitator Stainless Steel AB, är vi Nordens största och mest kompletta bassängleverantör. Behöver ni en bassäng? Då vet ni vart ni ska vända er!
Rostfritt stål

Om rostfritt stål

Fördelar med vårt material.

Rostfritt spricker inte!

Rostfritt stål förblir helt opåverkat av vatten, klor och korrosion i decennier. Till skillnad från betong är det elastiskt och tål markrörelser utan att spricka. Man behöver aldrig ersätta kakel som lossnat och fallit till botten. Det suger inte heller åt sig fukt och rengöringen blir lättare med släta ytor. Stål skapar en fräsch och hygienisk miljö, för att inte tala om känslan av estetik och skönhet.

Rostfritt läcker inte

Därför kan man tryggt renovera en läckande pool som man ofta försökt renovera med andra metoder. Man kan också projektera en stålpool i takvåningen på ett hotell, eller var som helst där läckage skulle innebära stora skador och avbräck i driften. Dessutom väger den betydligt mindre än motsvarande i betong. Vatten tränger förr eller senare genom betong och keramiska material och har gjort så i alla tider. Men en noggrant konstruerad och installerad stålpool är 100% tät. Länge!

Rostfritt är ekonomiskt

När vi frågar våra kunder så nämner de ofta att förvaltningskostnaderna är ett av huvudargumenten för att välja en rostfri bassäng. Badhuset får mycket färre och betydligt kortare stillestånd p.g.a. snabba urtappningstider, färre reparationer, enklare att komplettera med tillbehör i efterhand samt att eventuella reparationer går snabbt att utföra. Rengöringsprocessen är snabbare, enklare och mer hygienisk. Andra argument är att byggtiden blir kortare och att avskrivningstiden blir längre.

Du kan skapa mer

Stål är lätt att forma. Eftersom prefabricerade element svetsas samman finns inga omöjliga eller materialmässigt olämpliga former, bara inspirerande möjligheter. Till vår design/supportavdelning kan du alltid skicka en skiss på ditt projekt, så återkommer vi med förslag på en smart, effektiv och hållbar lösning i CAD-format både i 2D och 3D. Du får allt ovan i en oslagbar kombination av lång hållbarhet, vackert utseende och lågt underhåll.

Historia

Vi har funnits länge

 • Grundat 1969
 • Första rostfria poolen 1980
 • Över 300 installerade pooler
 • Egen utvecklingsavdelning
 • Ingår i Nitator Stainless Steel Group

Invarmex fabrik

 • 7000 m2 certifierad verkstad
 • EN-287 licenssvetsare
 • ISO 3834-2,  ISO 9001 och CE
 • Montering & provning
 • 130 MSEK omsättning
 • En av Nordens största verkstäder för rostfri tillverkning
Publika badhus

Nitator Stainless Steel AB

Egen tillverkning

Sedan 2014 ingår Invarmex i Nitator Stainless-gruppen som är ett tillverknings- och försäljningsföretag specialiserat på att leverera specialanpassade rostfria stållösningar för varje kunds unika behov och specifikation. Nitator Stainless Steel AB, är en av Nordens ledande tillverkare av rostfria material och det är denna fabrik som producerar och monterar våra bassänger.

Om Nitator