Information


Tillverkning och installation

En bassäng från Invarmex är svensktillverkad, pre-fabricerade och levererad från vårt systerbolag Nitator Stainless Steel AB, som är en av Scandinaviens ledande tillverkare inom rostfritt. Nitator är certifierade i ISO9001 och ISO3834-2 vilket borgar för en kvalitetsprodukt.

Alla komponenter oavsett standard- eller specialdesignade detaljer tillverkas i god tid innan leverans.

När installationsteamet anländer till platsen går ingen tid till spillo. När installationsarbetet är avslutat kan den rostfria bassängen vattenfyllas och filtreringen kan börja.

Nu är det bara att hoppa i och börja använda den nya bassängen.

Alla Invarmex bassänger

En vanlig bassäng kan variera i längd, bredd och djup beroende på din layout och konfiguration. Det kan finnas många olika aktiviteter så som tex. simmotståndstränare, nackmassage och lounger.

Bara fantasin sätter gränserna på vad som skall vara med i din bassäng.

Rostfritt spricker inte

Rostfritt stål förblir helt opåverkat av vatten, klor och korrosion i decennier. Till skillnad från betong är det elastiskt och tål markrörelser utan att spricka. Man behöver aldrig ersätta kakel som lossnat och fallit till botten. Det suger inte heller åt sig fukt och rengöringen blir lättare med släta ytor. Stål skapar en fräsch och hygienisk miljö, för att inte tala om estetik och skönhet.

Rostfritt läcker inte

Därför kan man tryggt projektera en stålpool i takvåningen på ett hotell. Eller var som helst där läckage skulle innebära stora skador och avbräck i driften. Vatten tränger förr eller senare genom betong och keramiska material och har gjort så i alla tider. Men en noggrant konstruerad och installerad stålpool är 100 procent tät.

Rostfritt väger mindre

En normalstor swimmingpool i stål väger cirka tio ton – utan vatten. I betong blir vikten för samma bassäng närmare 300 ton – fortfarande utan vatten. Det är en avgörande skillnad för konstruktionen som ska omge poolen. Friheten ökar och fantasin kan få avgöra mer både vad gäller utseende och placering. Stålpooler är smidigare och går snabbare att installera – i stort sett överallt.

Du kan skapa mer

Stål är lätt att forma. Eftersom prefabricerade element svetsas samman finns inga omöjliga eller materialmässigt olämpliga former, Bara inspirerande möjligheter. Till vår designsupportavdelning kan du alltid skicka en skiss på projektet, så återkommer vi med förslag på en effektiv lösning i CAD format.